Reflexer lanceert alternatief voor Ethereum Stablecoin DAI

Reflexer lanceert alternatief voor Ethereum Stablecoin DAI, genaamd RAI

De prijs van het nieuwe Ethereum-gebaseerde RAI token is nergens aan gekoppeld, maar het zou een stabiele wisselkoers moeten behouden-hopelijk.

  • Ethereum-gebaseerde stablecoin RAI is live gegaan op zijn mainnet.
  • In tegenstelling tot zijn vele gelijken, is RAI niet gekoppeld aan iets in het bijzonder.
  • In de nabije toekomst zijn de ontwikkelaars van plan om een liquidity mining programma en een “ungovernance token” te lanceren.

Blockchain startup Reflexer Labs heeft aangekondigd dat RAI, een nieuw type stablecoin dat niet gekoppeld is aan een specifieke fiatvaluta, live is gegaan Crypto Bull op het Ethereum mainnet, volgens een aankondiging van gisteren.

“Je hoeft je nergens aan te koppelen om stabiel te zijn. Het belangrijkste om te begrijpen is dat DeFi los kan en moet staan van het lot van de US Dollar. RAI is een eerste stap in die richting,” merkte Reflexer Labs oprichter Stefan Ionescu op.

DAI is een stabielecoin

Stablecoins zijn cryptocurrency tokens waarvan de prijs gekoppeld is aan de huidige marktwaarde van een specifieke asset of valuta. De meest voorkomende stablecoin is Tether (USDT), die gekoppeld is aan de Amerikaanse dollar. Dit betekent dat elke token ontworpen is om $1 waard te zijn, met market makers die de wisselkoers handhaven.

Wat RAI uniek maakt, is dat het nergens aan gekoppeld is. Desondanks kunnen de makers volgens de makers een stabiele prijs behouden. Het plan is om een autonome on-chain controller te gebruiken.

een soort gedecentraliseerde entiteit om de prijs van RAI te handhaven, ongeacht de huidige marktwaarde van ETH. Het hele punt is dat de prijs ongeveer hetzelfde blijft, onafhankelijk van andere activa.

Reflexer mede-oprichter Ameen Soleimani-die ook de CEO is van SpankChain-argumenteerde dat RAI een groter doel zou kunnen hebben in het Ethereum ecosysteem. Hij zei dat het token zeer nuttig zou kunnen zijn in de gedecentraliseerde financiële (DeFi) industrie, en mogelijk een native rekeneenheid zou kunnen worden voor het Ethereum ecosysteem, bekend als de Ethereum Standaard.

Hij voegde eraan toe dat het daarna nog grotere ambities zou kunnen hebben.

“Onze aspiraties voor RAI zijn echter diepgaander – als RAI zijn doel binnen DeFi vervult en wereldwijde adoptie begint te verdienen, zou het een levensvatbare oplossing voor het Triffin Dilemma kunnen blijken te zijn, en geloofwaardige neutraliteit kunnen brengen in het beheer van een stabiele wereldwijde reserve activa, een wereldwijd publiek goed,” zei hij.

De RAI-prijs stabiel houden

Tijdens de testfase die werd uitgevoerd met de zogenaamde “Proto RAI” (PRAI) tokens, fluctueerde de prijs van de activa met niet meer dan 4%, terwijl de prijs van ETH zelf in dezelfde periode van $400 naar $1400 steeg.

“PRAI’s terugbetalingsprijs begon op $2,015 en zweefde vervolgens tussen $1,937 en $2,06. Dit gebeurde zonder professionele market makers, bijna zonder liquiditeit en een gebrek aan arbitrageurs die PRAI aanzienlijk stabieler zouden hebben gemaakt,” legde Ionescu uit.

Het kwam erop neer dat wanneer de marktprijs van PRAI boven de terugkoopprijs bleef, deze laatste begon te dalen – en vice versa.