Record-hoge Bitcoin-walvispopulatie is bullish voor BTC-prijs – Analist

Het aantal Bitcoin-walvissen heeft een nieuw hoogtepunt bereikt, wat aangeeft dat BTC zich nog steeds in een accumulatiefase bevindt.

In de afgelopen weken is het aantal Bitcoin-adressen (BTC) met meer dan 1.000 BTC – vaak “walvissen” genoemd – snel toegenomen tot ongeveer 2.088. Deze trend begon kort nadat de Bitcoin-prijs in maart tot $3.600 was gekelderd.

De gegevens zijn relevant omdat historische gegevens suggereren dat agressieve accumulatie door grote beleggers typisch een teken is van een nieuwe stierencyclus.

Gedurende de afgelopen zes jaar heeft Bitcoin perioden van inverse correlatie gezien tussen de accumulatiefasen van walvissen en de BTC-prijs. Telkens wanneer het aantal adressen met aanzienlijke hoeveelheden BTC daalde, daalde de prijs van BTC.

Positieve gegevens op de ketting geven optimisme voor Bitcoin

Walvissen hebben de neiging om de gebieden met de meeste liquiditeit te volgen, omdat ze te maken hebben met grote hoeveelheden Bitcoin Trader. Wanneer de walvissen geloven dat de prijs van BTC een top bereikt heeft, verkopen ze snel, waardoor het aantal grote adressen dat BTC vasthoudt afneemt.

Als voorbeeld: begin 2018, nadat de prijs van Bitcoin $20.000 had bereikt, daalde het aantal Bitcoin-adressen met 1.000 BTC ($11 miljoen) tot ongeziene niveaus sinds 2014.

Een andere metriek op de ketting die niet beperkt is tot walvissen, suggereert dat investeerders over het algemeen meer Bitcoin accumuleren dan voorheen. Glassnode ontdekte dat adressen die nooit BTC hebben uitgegeven maar wel actief zijn geweest in de laatste zeven jaar merkbaar zijn toegenomen sinds 2018. De onderzoekers schreven:

“Er zijn meer dan 500.000 #Bitcoin “accumulatieadressen” met een totaal van 2,6M $BTC (~14%) Accumulatieadressen: hebben 2+ inkomende txs [transacties], nooit uitgegeven BTC, waren actief in de afgelopen 7 jaar (boekhouding van verloren munten), uitwisselingen en mijnwerkers zijn uitgesloten”.

Hoewel beide gegevenspunten worden erkend als bullish trends, is het ook belangrijk op te merken dat ze de afgelopen tien jaar consistent zijn gestegen.

Het is moeilijk te bepalen of deze gegevens een goed voorteken zijn voor de prijscyclus van BTC op korte termijn. Het suggereert echter wel een gezonde langetermijntrend voor Bitcoin.

Fundamentele gegevens vullen sterke on-chain gegevens aan, wat is het volgende?

Naast gegevens die een accumulatiefase voor Bitcoin suggereren, signaleren verschillende fundamentele factoren stabiliteit in verschillende industrie├źn.

De hash rate van het Bitcoin-blokketennetwerk bereikt voortdurend recordhoogtes ondanks de halvering van 11 mei. Dit geeft aan dat het prijspunt van BTC hoog genoeg is voor mijnwerkers om winstgevend te blijven.

De handelsactiviteit op topbeurzen en gereguleerde termijnmarkten zoals CME blijft ook hoog. Maar de reserves van BTC op de beurzen zijn aanzienlijk gedaald in vergelijking met de vorige bull cycles.

De trend van de hoge handelsactiviteit en de lage BTC-reserves wijzen erop dat beleggers waarschijnlijk BTC op de beurzen kopen in plaats van verkopen. Rafael Schultze-Kraft, de technisch directeur van Glassnode, zei:

“Beurssaldi YTD veranderen. BTC: -9,6%, ETH: +10,4%.”

Aangezien de meeste particuliere beleggers gebruik maken van spotcryptocentransacties, terwijl instellingen gebruik maken van gereguleerde beleggingsinstrumenten en sommige walvissen gebruik maken van over-the-counter beurzen, suggereren de gegevens dat zowel de particuliere als de walvissen zich lijken op te stapelen in Bitcoin.