Exclusief: YouTube-ster Jake Paul ‘besprak’ het creëren van een cryptocurrency terwijl de Bitcoin- en Dogecoin-manie zich verspreidt

Bitcoin en cryptocurrencies – geholpen door de op meme gebaseerde dogecoin – hebben de afgelopen weken de aandacht getrokken van zowel TikTok-tieners als miljardairs.

De prijs van bitcoin is van 50.000 dollar

De prijs van bitcoin is de pan uit gerezen en heeft de grens van 50.000 dollar per bitcoin overschreden. Handelaren en social media-influencers zijn massaal op cryptocurrencies afgekomen (aangemoedigd door meme-meester Elon Musk).

Nu willen sommigen die onlangs hun tenen in de wereld van bitcoin en crypto hebben gestoken, de sprong wagen – met YouTube-ster Jake Paul die met collega YouTuber Ben Phillips discussieert over het creëren van een cryptocurrency.

“Het zou kunnen, het zou niet kunnen,” zegt Paul, over de telefoon sprekend met Phillips. “Het is een grote onderneming. Ben en ik hebben het besproken … Maar zeker geen jakepaulcoin. Het zou een doel moeten hebben en nuttig zijn. We willen niet iets creëren alleen om geld te verdienen.”

Paul en Phillips, die samen meer dan 8 miljard views hebben op YouTube, hebben beiden dogecoin – een cryptocurrency die door de maker een “grap” werd genoemd – geholpen om een totale waarde van $10 miljard te bereiken in de afgelopen weken. Maar de interesse van de twee in crypto gaat verder dan memecoins en get-rich-quick prijspompen.

“[Crypto is] de toekomst”

“[Crypto is] de toekomst,” zegt Paul, die bitcoin “de grootste investering” van zijn leven noemt. “Ik praat er constant met mijn vrienden over. We zijn nog maar net aan het oppervlak.”

“Phillips wijst op de ironische tweets over dogecoin van miljardair Elon Musk – wiens Tesla-elektrisch autobedrijf onlangs onthulde voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin te hebben gekocht – als bewijs dat “er wel wat achter zit”.

“Los van de zakelijke kant, hoe geef je voorlichting over [cryptocurrency],” vraagt Phillips. “Dogecoin is geweldig voor de gemeenschap.”

“Deze generatie houdt van leuke, virale momenten,” voegt Paul toe, die zijn wild-populaire platform wil gebruiken om “de jongere generatie te helpen begrijpen” wat crypto is.

“Dat is waarom je dogecoin gek ziet worden. Ik kocht doge een jaar geleden. Nu twittert Musk erover.”

De dogecoin-prijs is de afgelopen maand met bijna 500% gestegen, doordat handelaren die geïnspireerd werden door de run van Reddit-forum WallStreetBets op aandelen Gamestop GME -5,5% zich op de cryptocurrency stortten.

Paul en Phillips bezitten samen een handvol verschillende cryptocurrencies, waaronder bitcoin, ethereum, chainlink, pokadot, XRP, het relatief kleine sia, en, natuurlijk, dogecoin.

Hoewel Paul er trots op is dat hij acht jaar geleden voor het eerst bitcoin kocht toen hij nog maar 16 was, toen de prijs van bitcoin nog onder de 100 dollar noteerde, geeft hij toe dat hij “geen expert in de ruimte” is en “nog veel ruimte heeft om te groeien.”

Bitcoin werd in 2009 gecreëerd door de mysterieuze

Bitcoin werd in 2009 gecreëerd door de mysterieuze Satoshi Nakamoto en sloeg aan bij mensen in cryptografische en financiële technologiekringen voordat het in 2017 explodeerde in de mainstream, toen de prijs balloniseerde naar ongeveer $ 20.000, om vervolgens in 2018 terug te storten naar $ 3.000.

Tijdens de bitcoin-manie van eind 2017 probeerden beroemdheden en beïnvloeders al snel mee te liften op de cryptocurrency-bandwagon. DJ Khaled, acteur Steven Seagal, bokser Floyd Mayweather en erfgename Paris Hilton waren allemaal aan het praten over verschillende cryptocurrencies, waarvan de meeste nu in het niets zijn ingestort.

Als gevolg daarvan zijn toezichthouders hard opgetreden tegen projecten die gebruik maken van cryptocurrency-technologie om geld in te zamelen buiten de traditionele kanalen om.

Onlangs werd rapper Soulja Boy gewaarschuwd dat de Securities and Exchange Commission (SEC) zijn geïmproviseerde plan om een “souljacoin” te creëren wel eens zou kunnen afkeuren.